آموزشی, تابلو علائم راهنمایی, تابلو علائم راهنمایی و رانندگی, تابلوهای ترافیکی, علائم ایمنی ترافیکی, علائم ایمنی شبرنگ

نصب علائم و تابلوهای ترافیکی

traffic signs
نصب تابلو های ترافیکی، تابلوهای ترافیکی از مهم‌‌ترین علامت‌های هشداردهنده در سطح خیابان، جاده‌ها و به طور کلی معابر عمومی می‌باشند. استفاده از تابلوهای ترافیکی در سطح خیابان‌ها و جاده‌ها به قدری ضروری است که اگر نباشند ممکن است خسارات جبران ناپذیری مانند تصادفات به وجود بیاورند.  به طور کلی نصب تابلوهای ترافیکی چه در نقاط خارجی و چه در نقاط داخلی شهرها جهت رعایت مقررات رانندگی الزامی است.  هر کدام از علائم و تابلوهای راهنمایی و رانندگی دارای معنای خاصی اند و به طور اختصاصی منظور خاصی را به مخاطب می‌رسانند.
نصب تابلوهای ترافیکی به طور ثابت انجام می‌شود و به راحتی قابل جداسازی از زمین نیستند. نصب تابلو های ترافیکی مهارت خاصی لازم دارد. با نصب این علائم در معابر عمومی خسارات ناشی از تصادفات وسایل نقلیه بسیار کاهش و سطح ایمنی نیز افزایش می‌یابد.
نصب تابلو های ترافیکی

نحوه نصب علائم و تابلوهای ترافیکی

همانطور که بیان نمودیم تابلوهای ترافیکی یکی از تجهیزات راهنمایی و رانندگی هشدار دهنده هستند که باعث می‌شود از وقوع تصادفات رانندگی جلوگیری شود و همچنین رانندگان و عابران پیاده را در مسیرشان راهنمایی می‌نماید. تابلوهای ترافیکی از طریق روش‌های مختلفی نصب و راه‌اندازی می‌شوند. تجهیزات ترافیکی با استفاده از رولپلاک و پیچ و مهره در مکان نصب می‌شوند. نحوه نصب علائم و تابلوهای ترافیکی معمولا نصب این علائم با دست افراد ماهر و باتجربه انجام می‌شود تا دقت و اصول نصب اولیه را رعایت نمایند. از طرف دیگر غیر از نحوه نصب مکان مورد نظر جهت نصب تابلو های ترافیکی نیز مهم می‌باشد.
محل درست این تابلوهای ترافیکی علاوه بر کاهش تصادفات ناشی از رانندگی قدرت هشداردهندگی را نیز افزایش می‌دهد. عموما تابلوهای ترافیکی مطابق با استانداردهای از پیش تعیین شده در محل نصب می‌شوند. در صورتی که این استانداردها رعایت نشود، نصب آن از طرف شهرداری‌ها تایید نشده و منجر به دوباره کاری پروسه می‌گردد. در واقع هر کدام از تابلوهای ترافیکی استاندارد مخصوص به خود را دارند. یکی از ویژگی‌های نصب علائم و تابلوهای ترافیکی این است که برخی از آنها فقط به یک شکل نصب می‌شوند برخی را می‌توان از طریق راه و روش‌های متفاوت نصب نمود.

نصب تابلو های ترافیکی

اهمیت وجود و نصب تابلو های ترافیکی

با توجه به وظیفه‌ی اصلی تابلوهای ترافیکی که در فوق بیان شد، نصب تابلو های ترافیکی در محل‌های متفاوت اهمیت فراوان دارد. یکی از مهم‌‌‌ترین مزیت‌های تابلوهای ترافیکی ایجاد ایمنی در محل برای رانندگان و عابران می‌باشد. اهمیت وجود و نصب تابلو های ترافیکی بسیار زیاد است در واقع جاده‌ها و خیابان‌ها بدون وجود این علائم و تابلوها نمی‌توانند بسیار خطرناک باشند؛ زیرا در موقعیت‌های خاص بدون وجود این تابلوهای ترافیکی رانندگان وسایل نقلیه نمی‌دانند که چکار باید بکنند. در واقع بدون وجود تابلوهای ترافیکی امکان وقوع مشکلات فراوانی مانند تصادفات فراهم می‌شود. این تابلوهای رانندگی ساخته شده‌اند تا در درجه اول سلامت جان رانندگان و عابران پیاده را تضمین کنند.
با توجه به اینکه هدف اصلی تابلوهای ترافیکی جلوگیری از تصادفات و سوانح رانندگی است، توجه به این امر که این تابلوها و علائم باید به طور برجسته نشان داده شوند نیز مهم می‌باشد. در واقع این تابلوها باید به گونه‌ای نصب شوند که به طور واضح در معرض دید قرار بگیرند. رعایت این علائم و تابلوها توسط رانندگان وسایل نقلیه به ایمن نگه داشتن خود آنها و همچنین سایر افراد کمک زیادی خواهد کرد.
نصب تابلو های ترافیکی

نصب تابلو های ترافیکی با توجه به انواع آن

بررسی جاده‌ها و راه‌ها برای وسیله پیمانکاران و مهندسین راه باعث می‌شود تا مکان‌های مناسب جهت نصب بین علائم به راحتی شناسایی گردد. در واقع با توجه به نوع تابلوها و علائم ترافیکی محل نصب آنها متفاوت می‌باشد. همانطور که بیان نمودیم علائم و تابلوهای ترافیکی در انواع مختلف و با وظیفه‌ی خاص مختلف تولید و ساخته می‌شوند. به طور هر کدام از این علائم برای هشدار امر خاصی ساخته شده‌اند که مکان نصب آن نیز فرق می‌کند. به منظور این موضوع انواع تابلوهای ترافیکی و محل نصب آنها را به طور اختصاصی بررسی می‌نماییم. نصب تابلو های ترافیکی با توجه به انواع آن بستگی دارد. به طور کلی تابلوهای ترافیکی به انواع زیر تقسیم می‌شوند:
  1. تابلوهای ترافیکی هشداردهنده
    تابلوهای هشداردهنده به منظور هشدار دادن به رانندگان وسایل نقلیه ساخته می‌شوند تا از وقوع سوانح و تصادفات رانندگی جلوگیری شود. این تابلوها بیشتر در مسیر جاده‌های اصلی و فرعی و همچنین خیابان‌های شلوغ نصب می‌شوند.
  2. تابلوهای نظارتی
    این تابلوها عموما قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی را به صورت نماد به رانندگان نشان می‌دهند. عموما این علائم در مسیر ورود و خروج پارکینگ‌ها و چهارراه نصب می‌شوند.
  3. تابلوهای راهنما
    این نوع تابلوهای ترافیکی به رانندگان برای تعیین یک مقصد خاص کمک می‌کنند. در واقع هر کدام دز این تابلوها نشان‌دهنده‌ی یک مکان خاص مانند کتاب‌خانه‌ها، مساجد، بیمارستان و غیره هستند و عموما قبل از رسیدن به این مکان‌ها نصب می‌شوند.
  4. تابلوهای منطقه‌های کار
    اصولا در مناطقی که ساخت و ساز یا تعمیر و کار انجام می‌شود تابلوهایی برای هشدار موقت این مناطق قرار داده می‌شود. در واقع نصب این تابلوهای هشداردهنده در این مکان‌ها ضروری است تا به رانندگان هشدار داده شود تا به مسیرهای انحرافی کشیده نشوند و با احتیاط از این مناطق عبور نمایند.

نصب تابلو های ترافیکی

خرید تابلوهای ترافیکی

همانطور که در مطالب فوق بیان نمودیم تابلوهای ترافیکی با توجه نوع آنها محل نصب و کارکرد متفاوتی دارند. نصب تابلو های ترافیکی در مناطق مختلف باعث می‌شود که تا از وقوع بسیاری از سوانح و تصادفات رانندگی جلوگیری شود. با خرید تابلوهای ترافیکی می‌توان از وقوع بسیاری از این وقایع جلوگیری نمود و به طور حداقلی میزان این سوانح و تصادفات را کاهش داد. در واقع امروزخ با توجه به کاربرد فراوان این تابلوهای ترافیکی و افزایش تصادفات رانندگی خرید این ابزار و استفاده از آن در مناطق مختلف از سوی عموم مردم افزایش یافته‌است.
به طور کلی امروزه علائم راهنمایی و رانندگی و تابلوهای ترافیکی کارکردهای مهم زیادی را در جاده‌ها و معابر ایفا می‌کنند. هر کدام از این تابلوهای ترافیکی و علائم راهنمایی و رانندگی دارای وظیفه‌ی مهم و معنای خاصی هستند که باعث می‌شوند عابران پیاده و رانندگان وسایل نقلیه بتوانند از هشدارها و خطرات راه آگاه شوند و از وقوع بسیاری از تصادفات و سوانح رانندگی روزمره جلوگیری شود.
نصب این تابلوها در محل و مناطق مختلف امکان پذیر است. در واقع این تابلوها در بیشتر محلهایی که عبور و مرور وسایل نقلیه زیاد است، قابلیت نصب دارند.