آموزشی

نحوه درخواست نصب تابلو راهنمایی و رانندگی

درخواست نصب تابلو راهنمایی و رانندگی

نصب نمودن علائم راهنمایی و رانندگی در سطح خیابان ها و جاده ها اهمیت ویژه ای دارد و قسمت مهمی از ایمنی عابران پیاده و رانندگان را در بر می گیرد. برای نصب تابلو راهنمایی و رانندگی باید با سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای هماهنگی های لازم انجام شده و در نهایت از یک تولید کننده تجهیزات ترافیکی معتبر، تابلو راهنمایی و رانندگی تهیه شود.

نهاد مسئول نصب تابلوهای راهنمایی و رانندگی

به لحاظ حقوقی تطبق ماده 19 قانون ایمنی راه ها و راه آهن که در سال 1379 تصویب شد، مسئولیت حقوقی علامت گذاری نمودن راه ها، تشخیص علایم، نوع علائم مورد نیاز و محل نصب برعهده وزارت خانه راه و شهرسازی گذاشته شده است و نصب این تابلوها نیز برعهده سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری می باشد.

مراحل درخواست نصب تابلو راهنمایی و رانندگی

تابلوهای راهنمایی و رانندگی به شکل موقت و دائم نصب می شوند که برای نصب آن ها باید به ارگان های مربوطه (سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و وزارتخانه راه و شهرسازی) درخواست ارسال کرد. به صورت کلی درخواست نصب علائم راهنمایی و رانندگی مراحل زیر را شامل می شود:

  • ارسال درخواست به وزارت راه و شهرسازی
  • درخواست صدور مجوز و طرح تابلو
  • صدور مجوز نصب تابلو
  • بازدید کارشناسان از تابلو ساخته شده
  • تعیین محل دقیق برای نصب تابلو
  • نصب پایه های تابلو ترافیکی

نصب تابلو راهنمایی و رانندگی

1- ارسال درخواست به وزارت راه و شهرسازی

در ابتدا باید به وزارت راه و شهرسازی و یا شرکت های فعال در این عرصه مراجعه کرده و فرم مربوطه را تکمیل و به اداره بازرگانی ارسال کنید. در این مرحله پیش نویس قرارداد تهیه و برای متقاضی ارسال می گردد و از متقاضی درخواست می شود تا مدارک لازم را به همراه بیاورد. در نهایت فرم توسط اداره بازرگانی دریافت شده و درخواست ثبت می گردد.

2- درخواست صدور مجوز و طرح تابلو

در این مرحله درخواست مطرح شده به همراه نظر اداره بازرگانی بررسی می شود و مکان یابی تابلو جهت نصب مورد بازدید قرار می گیرد. سپس نقشه به لحاظ ایمنی و حریم راه بررسی شده و شرایط صدور مجوز و طرح تابلو تعیین می گردد. در مرحله بعدی، درخواست نصب تابلو توسط اداره بازرگانی دریافت و ثبت می شود. سپس هزینه تولید تابلو پرداخت شده و فیش واریزی آن برای اداره بازرگانی فرستاده خواهد شد.

3- صدور مجوز نصب تابلو

در این مرحله پیش نویس قرارداد امضا شده و به همراه فیش واریزی برای اداره بازرگانی ارسال می گردد. سپس مجوز نصب تابلو صادر شده و در سیستم مکانیزه ثبت می شود. در نهایت تابلو ساخته می شود و فرآیند ساخت به اطلاع متقاضی می رسد.

4- بازدید کارشناسان از تابلو ساخته شده

در نهایت از محل نصب تابلو بازدید به عمل می آید تا تمامی استانداردها چک شوند و در صورت وجود نقص، به اطلاع متقاضی خواهد رسید تا اصلاحات لازم انجام شود.

5- تعیین محل دقیق برای نصب تابلو

تابلو باید در مکانی نصب شود که از فاصله های مختلف قابل مشاهده باشد و عابران و رانندگان به خوبی بتوانند پیام تابلو را دریافت کنند.

6- نصب پایه های تابلو ترافیکی

برای نصب انواع پایه تابلو ترافیکی مانند تابلو ترافیکی کامپوزیتی، ابتدا باید مکان دقیق نصب تابلو تعیین شود و شرایط محیطی مانند نوع جاده، حجم ترافیک و نور محیط بررسی شود. سپس پایه ها باید به گونه ای طراحی و نصب شوند که توانایی تحمل وزن تابلوها و بارهای ناشی از وزش باد، باران و دیگر عوامل محیطی را داشته باشند.

جمع بندی

تابلوهای راهنمایی و رانندگی نقش بسیار مهمی در برقراری نظم و ایمنی در جاده ها ایفا می کنند. این تابلوها با ارائه اطلاعات لازم به رانندگان از جمله مسیرها، سرعت مجاز، علائم هشداردهنده و اطلاعات ترافیکی، به آن ها کمک می کنند تا به صورت ایمن رانندگی کنند. در برخی موارد، ممکن است نیاز به نصب تابلوی راهنمایی و رانندگی جدید در یک مکان خاص باشد که برای نصب آن باید درخواست لازم به مراجع ذی صلاح ارسال شود. بدین منظور درخواست نصب تابلو راهنمایی و رانندگی از طریق سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای انجام می شود.

جهت استفاده از خدمات نصب تابلوهای ترافیکی، می توانید با همکاران ما در شرکت ساخت تابلوهای ترافیکی تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *